Historie – På forkant allerede fra starten i 1984

Den første beholder revolutionerede affaldsbranchen

Den 1. juni 1984 kom den første PWS-beholder på markedet, og den blev lanceret i Malmø under stor mediebevågenhed. Perstorp Form havde i to år arbejdet tæt sammen med Malmø kommune, en producent af renovationsbiler og Svenska Renhållningsföreningen for at udvikle et nyt revolutionerende affaldssystem. Beholderen var baseret på et helt nyt koncept og lignede ikke nogen anden beholder hverken i Norden eller i resten af Europa. Resultatet var en serie funktionelle og holdbare affaldsbeholdere i plast, som gjorde papirsække overflødige. PWS-beholderens kvadratiske form gav en bedre vægtfordeling, og de større hjul rullede let. Tungere beholdere blev udstyret med et ergonomisk trin, så den lettere kunne tippes ved transport.

 

Fra affald til ressourcer

Da PWS startede, var der ingen, der så mulighederne affald. Det, der blev smidt i affaldsspanden, blev kørt væk og samlet på en losseplads. I dag er affald en ressource. PWS udvikler produkter til effektiv affaldshåndtering Vi arbejder på, at det skal være nemt og bekvemt at kildesortere affaldet og genanvende flere ressourcer. Over årene har vi været med til at udvikle produkter, som har revolutioneret affaldshåndteringen og vi har opdateret begrebet ”affald” til ”kildesorteret og genanvendeligt” der har en positiv værdi.

Udviklingen fra affald til ressourcer har resulteret i udviklingen af et bredt produktsortiment, hvor det underjordiske system UWS og affaldssystemen Duo Select og Quattro Select er to af virksomhedens vigtigste og mest succesrige produkter i tillæg til veldesignede kildesorteringsmøbler og papirkurve. PWS udvikler løbende sit sortiment for at imødekomme markedsbehovet gennem egen produktion og i tæt samarbejde med kunderne.

 

Viden og erfaring

Efter den opsigtsvækkende begyndelse har PWS leveret over seks millioner beholdere til mange kommuner i Norden - fra det sydligste Danmark til det nordligste Norge. Det har givet virksomheden stor erfaring og viden om at tilpasse produkterne til nordiske forhold og det krævende klima, som disse produkter udsættes for.

I dag er hovedvirksomheden for PWS koncentreret om de nordiske lande: Sverige, Danmark, Finland, Norge og Island, hvor vi har 25 ansatte, hovedsageligt inden for salg og kundeservice. PWS har leveret over seks millioner beholdere i Norden fra det sydligste Sverige til det nordligste Norge. Det har givet virksomheden et stort kendskab til at tilpasse produkterne til nordiske forhold og det krævende klima, som disse produkter udsættes for.

 

ESE siden 1934

PWS har siden 1997 været en del af ESE World og har derigennem adgang til en stor erfaring med over 80 års produktion, udvikling og salg af affaldsbeholdere i alle de europæiske lande. ESEs historie står for udvikling, tradition og konstant kundeloyalitet. Systemer til håndtering og indsamling af affald er og forbliver ESEs kernevirksomhed.

I 1934 etablerede seks brødre virksomheden OTTO i Kreuztal i Nordrhein-Westfalen i Tyskland, hvor de begyndte at producere stålbeholdere.

OTTO så tidligt, at affaldshåndtering frem for alt var et spørgsmål om at forbedre de forskellige trin i processen. Dette førte til en stor ekspertise i udviklings- og produktionsprocessen, hvor resultatet i dag kan ses i det sortiment af produkter og serviceydelser, som ESE og PWS tilbyder.

I 1950 udviklede Willi Otto en innovativ lift til affaldsbeholdere, og i 1964 blev de første runde plasticbeholdere med en volumen på 35 til 110 liter introduceret. I 1972 blev den klassiske affaldsbeholder lanceret, en 2-hjulet beholder på 240 liter, den såkaldte DIN comb pickup. OTTOs beholder blev patenteret, og DIN comb pickup blev den globale standard.

I løbet af 1980'erne og 1990'erne investerede man i sprøjtestøbningsmaskiner, og produktsortimentet blev udvidet med en beholder med flere rum, så der kan indsamles to forskellige fraktioner i den samme beholder.

I begyndelsen af 2000-tallet blev de første underjordiske og semiunderjordiske systemer introduceret. Yderligere investeringer fordoblede kapaciteten for produktionen af 4-hjulede beholdere.

I 2011 blev navnet OTTO ændret til ESE World, og i 2013 fusionerede varemærket Rheinwerk med ESE under varemærket ESE.